All About Me

My photo
Do follow my blog and feel free to read its content. :)

Saturday, June 25, 2011

Kerinduan~

wow!!mo genap seminggu da aku tggalkan Sarawak kn..
hehehhe..
rindu la ngn mak,ayah, akak n adik2..genk2 kt rmh..pa la korang buat sekarang kn..rugi aku sbb cuti xlma je..klau x, dapat la join korang main bola..pertandingan lg tu..rindu saat2 kta main sama2 dulu..team terbaik yang pernah aku main bersama..
Mak, mak sihat x?rindu ngn mak..huhu..mesti mak sunyi sbb pasni, akak pun balik ke kolej..yg tinggal mak ngn adik 2 orang ya..ayah pun jrang2 balik semenjak Aling study oversea ni..ehehe..byk perbelanjaan..rsa bersalah pulak..tp xpe mak, nnti Aling blik bwa kejayaan, segulung ijazah dan menjadi guru yang terbaik macam mak ngn ayah..mak pasti bangga..Aling xkan sedih2 selalu..walau rindu mcm mna pun, Aling than, xnak lgi mcm sem lpas..tket mhal, tp ttp Aling balik, xhiraukan kewangan keluarga..minta maaf mak, ayah..jgn risau ya, Aling pasti berjaya..pastu, Aling akan bahagiakn mak dan ayah..huhuhu..betul2 rindu ni..
Akak, my best friend in da world..setiap masalah, setiap kegembiraan, kedukaa, pasti kita kongsi bersama..for me, u r the best sister in this whole universe..waktu aku down sangat, akak la paling memahami aku..aku menangis, mmg akak dh biasa dh..rindu ngn akak sgt2...huhuhu..
Kachong, adik yang paling nakal...walaupun abg slalu mrh kau, tp semua tu untuk kebaikan kau..abg xnak kau rosak, abg nak kau jadi orang baik2..abg xnak kau ulangi kesilapan yang pernah  abg lakukan dulu..jangan melawan kata2 mak..derhaka namanya..mak sygkn kau..ayah sygkan kau..kmi semua sygkan kau..abg pham, memang remaja cenderung utk memberontak, tapi, fikirkan mak, ayah..jangan buat mereka sedih..be good boy k bro..
Mawat, adik aku paling manja..sbb bongsu kn..jangan suka sgt menangis tau..abg dh bgtau banyak kali, laki, jgn selalu menagis..kadang2 tu boleh la..kalau main PES, kau memang hebat..abg pun kau kalahkn 6-0..psal study, jgn cepat berpuas ati cz dapat 3A..xckup tu dik..paling minimum, 4A..upsr la..kau mesti kalahkan abg..kau ada potensi tinggi..belajar lah betul2..realisasikan impian ayah yang ingin anak lelakinya menjadi Pilot..cita-cita abg tetapi abg tak mampu untuk mencapainya..go for it bro..
Geng-geng kt kmpung...Joseph, spm thun ni, buat betul2 jgn smpai menyesal..perempuan, lain kira..berjaya dulu ar..ko la satu2nya harapan mak dan ayah ko..Cynthia, ko pun sma, blajar lebih, laki, kurangkan..ko bley bt tu...Elep, ko mmg pndai men bola..kwal ckit pnas bran tu..aku xslalu ada nk cover ko..ingt tu..lain2 tu jga diri tau...jgn malukan kampung kita..kampung kita terbaik...
Shamsul, Pengiran, Chendang, Maxwell..kta 5 memang geng terbaik!!tanpa korang, mungkin aku xhidup lagi..serius aku ckp..especially Chendang..klau ko xda, aku pun xda dh sekarang..thanks fren..i owe u my life..Soi, ko mmg terbaik la..pemain terbaik dalam team..jga bni ko baik2 ar..kawen lak, boh lupak jmput kmi..ehe..Pengiran, setia la pada yg satu k..jgn la mainkan perasaan gurl..nnti merana diri sendiri..memang bez, tapi ada akibatnya...belajar dulu ye kwan..berjaya, perempuan akan cri ko..hehe..Chendang, wat more can i say?thanks 4 everything..aku xsmpat jmpa ko tme cuti..sma2 bz kn..hrap ko kluar, jadi peladang yang berjaya!!hehe..Maxwell....fuuhhh..lma gler x jmpa ko..mkin hensem kot..hahah..bh..ko hbis je bljar nnti, ko dppt kerja, halo2 la sma gua..kta p outing..jgn rsau, aku drive..hahah..rndu gler ehh ngn korang...
ok la...setakat ni je la entry kali ni...
take care semuanya..I love U all!!!!!!

No comments:

Post a Comment