All About Me

My photo
Do follow my blog and feel free to read its content. :)

Thursday, June 30, 2011

Saya Sayang Kawan-kawan Saya..:)

Hiii!!
Hari ni aku nk berkongsi sikit tentang kawan-kawan aku..Merekalah tempat aku berkongsi segala suka dan duka..Mereka jugalah yang memberi keyakinan kepada aku saat aku rebah tak bermaya.. Tanpa mereka aku bukanlah siapa-siapa..Aku akn introduce kawan-kawan aku yang paling rapat ngn aku sekarang.. Yang pertama, rumet aku sendiri.. Budak-budak lg ni..ehehe..

 Nama dia Maurice Michael..berasal dri Tamparuli, Sabah...Berbangsa dusun.. Orangnya baik, pelik2 sikit..hehe..suka mnum air oren..kadang2 suka tnya soalan pelik2..tp mmg baik..:) kn?


Ha...sorang ni pulak Roland Dumma namanya.. Berasal dri Kuching, ataupun lebih tepat, dri Bau, Sarawak..Dia berbangsa bidayuh..stu2nya lelaki bidayuh dalam batch kami..Kaki bola n peminat Chelsea..berbeza dgn aku..Fifa n Pes, memang kami dua layan berabis..orangnya baik, suka bt lawak selamber n pastu bt muka x ley blah..ahaha


Ni plak nmanya Azrie Sunny Foo..nahhh..Sinokadazan ni berasal dri Membakut, Sabah..dia tua sehari dari aku.. Budak ni kdg2 pelik ckit..otak dia memang ehhhmmm..ade je yg ehhhmmm kuar..haha..tp baik orangya..setia pada kekasihnya..jiwang nihh..memiliki ciri2 pemimpin..wahhh..rumet dgn c Roland Dumma td tu naaa..


Ahaaaa!! Alvin Adath nama budak ni..ehehe..Berasal dari Sibu, Sarawak..berbangsa Iban..sme ar ngn aku..orangnya baik, byk ckap, jiwang jgak la..haha..susah nk jangka jgak..pastu, stu2 kwan aku yg dh bertunang..wow!bertuahnya...bahagia dia..hehe

Yup, tu la geng2 yang begitu rapat dengan aku..berkongsi segala masalah, kegembiraan kami..best fren nihh..hehe..
In the next post, I will write about my classmate..yang merupakan classmate terbaik aku abad ini dan selamanya...

Take care yeaa..bye2..:))

Wednesday, June 29, 2011

Talking To The Moon

currently I'm addicted to this song from Bruno Mars-Talking to The Moon..
very2 good song..love it...:)


I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Ahh Ahh,
Ahh Ahh,

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away

Saturday, June 25, 2011

Kerinduan~

wow!!mo genap seminggu da aku tggalkan Sarawak kn..
hehehhe..
rindu la ngn mak,ayah, akak n adik2..genk2 kt rmh..pa la korang buat sekarang kn..rugi aku sbb cuti xlma je..klau x, dapat la join korang main bola..pertandingan lg tu..rindu saat2 kta main sama2 dulu..team terbaik yang pernah aku main bersama..
Mak, mak sihat x?rindu ngn mak..huhu..mesti mak sunyi sbb pasni, akak pun balik ke kolej..yg tinggal mak ngn adik 2 orang ya..ayah pun jrang2 balik semenjak Aling study oversea ni..ehehe..byk perbelanjaan..rsa bersalah pulak..tp xpe mak, nnti Aling blik bwa kejayaan, segulung ijazah dan menjadi guru yang terbaik macam mak ngn ayah..mak pasti bangga..Aling xkan sedih2 selalu..walau rindu mcm mna pun, Aling than, xnak lgi mcm sem lpas..tket mhal, tp ttp Aling balik, xhiraukan kewangan keluarga..minta maaf mak, ayah..jgn risau ya, Aling pasti berjaya..pastu, Aling akan bahagiakn mak dan ayah..huhuhu..betul2 rindu ni..
Akak, my best friend in da world..setiap masalah, setiap kegembiraan, kedukaa, pasti kita kongsi bersama..for me, u r the best sister in this whole universe..waktu aku down sangat, akak la paling memahami aku..aku menangis, mmg akak dh biasa dh..rindu ngn akak sgt2...huhuhu..
Kachong, adik yang paling nakal...walaupun abg slalu mrh kau, tp semua tu untuk kebaikan kau..abg xnak kau rosak, abg nak kau jadi orang baik2..abg xnak kau ulangi kesilapan yang pernah  abg lakukan dulu..jangan melawan kata2 mak..derhaka namanya..mak sygkn kau..ayah sygkan kau..kmi semua sygkan kau..abg pham, memang remaja cenderung utk memberontak, tapi, fikirkan mak, ayah..jangan buat mereka sedih..be good boy k bro..
Mawat, adik aku paling manja..sbb bongsu kn..jangan suka sgt menangis tau..abg dh bgtau banyak kali, laki, jgn selalu menagis..kadang2 tu boleh la..kalau main PES, kau memang hebat..abg pun kau kalahkn 6-0..psal study, jgn cepat berpuas ati cz dapat 3A..xckup tu dik..paling minimum, 4A..upsr la..kau mesti kalahkan abg..kau ada potensi tinggi..belajar lah betul2..realisasikan impian ayah yang ingin anak lelakinya menjadi Pilot..cita-cita abg tetapi abg tak mampu untuk mencapainya..go for it bro..
Geng-geng kt kmpung...Joseph, spm thun ni, buat betul2 jgn smpai menyesal..perempuan, lain kira..berjaya dulu ar..ko la satu2nya harapan mak dan ayah ko..Cynthia, ko pun sma, blajar lebih, laki, kurangkan..ko bley bt tu...Elep, ko mmg pndai men bola..kwal ckit pnas bran tu..aku xslalu ada nk cover ko..ingt tu..lain2 tu jga diri tau...jgn malukan kampung kita..kampung kita terbaik...
Shamsul, Pengiran, Chendang, Maxwell..kta 5 memang geng terbaik!!tanpa korang, mungkin aku xhidup lagi..serius aku ckp..especially Chendang..klau ko xda, aku pun xda dh sekarang..thanks fren..i owe u my life..Soi, ko mmg terbaik la..pemain terbaik dalam team..jga bni ko baik2 ar..kawen lak, boh lupak jmput kmi..ehe..Pengiran, setia la pada yg satu k..jgn la mainkan perasaan gurl..nnti merana diri sendiri..memang bez, tapi ada akibatnya...belajar dulu ye kwan..berjaya, perempuan akan cri ko..hehe..Chendang, wat more can i say?thanks 4 everything..aku xsmpat jmpa ko tme cuti..sma2 bz kn..hrap ko kluar, jadi peladang yang berjaya!!hehe..Maxwell....fuuhhh..lma gler x jmpa ko..mkin hensem kot..hahah..bh..ko hbis je bljar nnti, ko dppt kerja, halo2 la sma gua..kta p outing..jgn rsau, aku drive..hahah..rndu gler ehh ngn korang...
ok la...setakat ni je la entry kali ni...
take care semuanya..I love U all!!!!!!