All About Me

My photo
Do follow my blog and feel free to read its content. :)

Saturday, May 7, 2011

Aku Juara???

Syukur kepada Tuhan kerana telah memberkati aku sehingga dapat bernafas sampai hri ini..
semoga esok juga dan hari-hari sterusnya, aku masih bernafas..:)

Ok...
kita pergi ke agenda utama iatu mengenai tajuk post ni..
Juara??yup..thats me..wlaupun mmang aim dri awal, tp xsgka dpt tercapai..
mesti korang tertanya2 kn..Juara apa tu?
ok..
Juara Pertandingan PES 2011 yang dianjurkan tingkat 13 pada mlm semalam..
mmang happy abis la sbb dpt mnang..
semua peserta hebat2..fight habis la..
nervous sgt tme main...tgn pun bergegar..(mmg2 btul2 terjadi)
tp syukur, akhirnya dinobatkan sebagai juara setelah melalui peringkat kumpulan yang sengit iaitu terpaksa menumpaskan rumet sendiri, Wail, Hafiz n Azrin sebelum mara ke suku akhir..
bgga juga la sbb xda bolos gol smasa dlm pringkat kumpulan..
lpas tu, suku akhir, bertemu dgn Shahlan yang merupakan naib juara kumpulan C..
match yang betul2 sengit..serius ni..
mula2 aku leading 1-0..pastu dia skor dan jadi 1-1..
aku skor lg jdi 2-1 tapi dia pun skor juga jdi la 2-2..
tapi nasib juga la kn..minit2 akhir perlawanan, aku dapat jaringkan 1 gol dan mmenangi perlawanan dgn jaringan 3-2..fight hbis tu..
then, separuh akhir, aku jumpa dgn Awok yg telah menewaskan Wail 4-1..
fyi, Awok ni yang paling susah nk dikalahkan tme PES 2010 dulu..xslap aku, xprnah lg menang tme lwan dia...mmang feveret hbis la..
perlawanan bermula agak tenang dan serangan demi serangan aku terima..takut juga dia skor awal2 cz gol awal mmg penting sbb akn jdi pemberi smangat..
pastu aku dpt freekick..hah..aku mmang suka sgt freekick ni..
apa lagi, aku aim btul2 then shoot..GOLLLL!!!cantik plak freekick Sneijder..aku pun terkejut juga msa tu..xsgka oo..
kdudukan pun jdi 1-0..
ok..aku pun xnak buang msa n cari gol kedua dan akhirnya dapat hasil percubaan David Suazo..jaringan 2-0..
pastu aku terima asakan demi asakan oleh Awok..yg akhirnya memveri gol kpda pasukannya..2-1..
aku belum hbis lg n cri gol ke 3 utk rsa slmt ckit n berhasil akhirnya..3-1..
tp Awok belum mnyerah dan sikapnya itu telah memberikan gol ke 2 buat pasukannya dan kdudukan mnjdi, 3-2..
asakan demi asakan yg aku terima dpt dikekang dan kedudukan 3-2 kekal hgga tmat wisel..
Final!!aku kt final doe!!:)
mmg dh berjanji dh akhirnya tercapai juga..
Final antara aku dan Shahrul..(musuh tradisi PES)
Shahrul menggunakan pasukan Real Madrid mnakala aku guna FC Inter..
pda plwanan memanaskn badan sblm pertandingan, aku kalah 2-0 dgn Shahrul...aku mmg tkut pisang berbuah dua kali..fyi, Shahrul mmg hbat..aku pling suka main dgn dia..
ok, perlawan dimulakan oleh aku tapi bola segera dirampas oleh Shahrul..
kna serang hbis-hbisan..fuh..nsib xgol..
aku, gilran aku plak mngatur serangan..tp semua xberhasil..hggalah tamat separuh masa pertama..
separuh masa pertama bermula dgn agresif dan akhirnya aku dhadiahkan freekick lg..dkat d kotak penalti..mmang feveret position aku utk skor la tu..pastu, GOLLLL!!
skali lagi Sneijder x mnghampakan aku...cntik dan dpt bntuan palang gol untuk mencecah jaring..cntik la...
pastu, aku belum puas lagi..cari gol ke 2 dan akhirnya dpat hasil drpd cross David Suazo yg cntik dsmpurnakan Eto'o..2-0..
msih lg xkukuh kdudukan tu, aku cri lgi gol ke 3..dan dpt juga..sekali lagi Eto'o menjadi penjaring..:D
aku msih lagi mncari gol, tp xdpt dan pada minit2 akhir perlwanan, Shahrul berjaya menjaringkan 1 gol wlaupun aku xnk bolos tme tu, tp apkan daya..gol tu mmg ptut..cntik dan sedikit kesilapan perthanan aku di situ..
tp, well deserved..
tmat wisel pnmat, n akulah Juara PES 2011 edisi sulung yg dianjurkan Tgkt 13..
bgga wei..
aku dpat trofi, hamper n sijil!!hehehe..
gmbr trofi tu, aku akn upload lain kali ya..
ok..
stkt ni jak la post aku..sje je nk gtaw psal bnda ni..:P
ok..daaaaa..take care ya..